17.06.2022

Демократія допомагає вигравати війни, – Олександра Романцова

Демократія є тією рушійною силою, яка дозволить Україні перемогти у війні проти Росії. Про це у програмі «У полі зору» Чорноморської телерадіокомпанії заявила виконавча директора Центру Громадянських Свобод (ЦГС) Олександра Романцова.

«Ситуація просто в тому, що демократія допомагає вигравати війни. В Україні ми зараз бачимо вмотивованих людей, які відповідають і борються за свою державу, реалізовують своє бачення держави, а це і є демократія», – зазначила вона. Таким чином Олександра Романцова відповіла на питання про те, як можна в один ряд ставити поняття «війна» і «демократія».

За словам виконавчої директорки ЦГС, об’єднання людей в групи. Тобто, коли люди готові знаходити компроміс і домовлятися дозволяє посилювати спроможність до опору нашої країни, яка протистоїть авторитарній Росії.

«Виявляється, це все допомагає воювати про тієї країни, яка вибрала протилежний для себе абсолютно шлях. [У Росії] є одна людина, яка має якесь бачення і яка абсолютно начхати хотіла в принципі на інтереси інших. Тобто тут ми обираємо аби держава поважала наші інтереси, бо державу організовуємо ми, громадяни України», – наголосила Олександра Романцова.

Вона також зазначила, саме наша демократія, яку іноді ми не любимо (через сварки, політичні процеси), дає українцям мотивацію боротися за свою державу.

Виконавча директорка ЦГС, наголосила на тому, що попри війну, в Україні демократія розвивається і має потенціал для розвитку.

Назад
Попередня Наступна
buttons