04.08.2017

Акція на підтримку Олени Тонкачової до Міжнародного дня солідарності з громадянським суспільством Білорусі

4 серпня у світі відзначається Міжнародний день солідарності з громадянським суспільством Білорусі. Цей день було засновано шість років тому, щоб продемонструвати публічну підтримку громадським активістам і правозахисникам,  художникам і музикантам, мислителям і поетам в Білорусі, які продовжують боротися за свої переконання попри політичні переслідування, заборону мирних зібрань та тотальне обмеження свободи слова.

У цьому році ми закликаємо підтримати нашу колегу Олену Тонкачову, керівницю Центру правової трансформації (Lawtrend). За незначне перевищення швидкості її було вислано із Білорусі, де вона проживала більше 30 років. Колеги і соратники пов’язують таке рішення влади із її активною правозахисною діяльністю. Заборона в’їзду встановлена на три роки, повних два із яких уже пройшли. Правозахисниця неодноразово зверталася для скорочення строку заборони на в’їзд, але їй взагалі перестали відповідати на клопотання.

Ми закликаємо усіх людей доброї волі відправити персональне звернення до Міністра внутрішніх справ Білорусі із вимогою відмінити для правозахисниці Олени Тонкачової заборону на в’їзд до Республіки Білорусь.

Кожен лист має значення!

Шаблон звернення за посиланням: http://bit.ly/2u9r4oq

За додатковими питаннями звертатися до Яни Дорошенко, Центр громадянських свобод +380675687876 або на пошту ccl.org.ua@gmail.com

Довідка: Чому саме 4 серпня?

4 серпня 2011 був заарештований відомий білоруський правозахисник Алесь Бєляцький. І хоча він був достроково звільнений у 2014 році, тиск на правозахисників та активістів не припинився.

Підтримати громадянське суспільство Білорусі можна різними способами:

– поширювати інформацію про День солідарності (інформаційні дії)

– надіслати листівку (або лист підтримки) у правозахисні та громадські організації Білорусі

– сфотографуватися з плакатами в тематичному стилі або на тлі місць, які асоціюються з Білоруссю (пам’ятники білоруським поетам або вулиця Мінська тощо).  Надіслати на адресу by-soliday@hrgroups.org.

– приєднатися до постійних дій з прав людини в Білорусі (запит направляти на адресу by-soliday@hrgroups.org)

Назад
Попередня Наступна
buttons