06.06.2017

Рідні ув’язненого Євгена Панова звернулися до Путіна із відкритим відеозверненням

Сьогодні 6 червня відзначає ювілей ув’язнений в Криму волонтер Євген ПАНОВ. Своє 40-річчя він зустріне за гратами. Кілька днів тому окупаційний суд в Сімферополі продовжив йому арешт до 7 серпня. У день його народження рідні та волонтери Євромайдану SOS, які вже  третій рік ведуть кампанію LetMyPeopleGo, звернулися до Володимира Путіна із відкритим відеозверненням.

“Усім зрозуміло, що доля Євгена Панова вирішується не в суді. Тому цей відеомесседж ми відправляємо прямісінько в Кремль пану Путіну. Ми вкотре нагадуємо, що рідні політв’язнів продовжують відзначати їх ювілеї без самих винуватців свят. #Пораотпускать, Владимир Владимирович” – коментує Олександра СУРГАН, волонтерка Євромайдану SOS.

На відео волонтери та рідні ув’язнених прямо в центрі Києва розрізають святковий торт, підписують вітальні листівки та відпускають у небо надувні кульки. До Володимира Путіна звернувся рідний брат Євгена Ігор КОТЕЛЯНЕЦЬ. Наводимо текст повністю:

“Владимир Владимирович, сегодня мы празднуем не ваш день рождения. Сегодня мы празднуем день рождения украинского воина и волонтера Жени Панова, которого вы удерживаете в заложниках в Крыму почти год.  Он, и более 40 других украинских политзаключенных в российских тюрьмах являются свидетельством не вашей победы, являются свидетельством вашего страха, страха вашей системы перед нашим национальным чувством достоинства. Перед нашей смелостью и самоотверженной борьбой. Вам уже давно не 30, и диктаторы в современном мире хорошо не заканчивают. Поэтому мы обращаемся к вам, призываем вас к мудрости, мудрости сегодня, чтобы в назначенный час Бог и ваш народ проявил милосердие – к вам. Владимир Владимирович, пора отпускать!”

Відеозвернення розміщене на сторінці Євромайдану SOS у Facebook та доступне за посиланням:

https://www.facebook.com/EvromaidanSOS/videos/978368962304113/

Євген Панов був затриманий у Криму в ніч з 6 на 7 серпні минулого року. Паралельно затримали Андрія Захтея, який працював таксистом у Сімферополі. Обох катували кілька днів, через тіло проводили електричний струм, погрожували сексуальним насиллям. ФСБ офіційно повідомила про затримання тільки на четверту добу. Євгена Панова було обвинувачено у підготовці терактів у складі неіснуючої диверсійної групи. Під тортурами Євген Панов був вимушений надати викривальні покази проти себе, від яких відмовився у суді. До ув’язнення Євген Панов працював водієм  Запорізької АЕС та займався волонтерською допомогою українській армії.

За додатковою інформацією прохання звертатися до Ігоря Котелянця, брата ув’язненого за телефоном +38-099-942-90-89 або на пошту lmpg.ukraine@gmail.com

 

Назад
Попередня Наступна
buttons