08.06.2017

Інформаційна сесія “Права людини в Криму та Донбасі: що відбувається та що може зробити міжнародна спільнота”

За пів години розпочнеться інформаційна сесія “Права людини в Криму та Донбасі: що відбувається та що може зробити міжнародна спільнота”.

Центр громадянських свобод за підтримки Міністерства закордонних справ України та під егідою Коаліції правозахисних організацій “Справедливість заради миру на Донбасі” зібрав представників міжнародних організацій та посольств на інформаційну сесію.

Під час заходу будуть представлені підсумки моніторингу правозахисних організацій щодо оцінки та перспектив розвитку загальної ситуації з правами людини в окупованому Криму та окремих районах Донецької та Луганської областей внаслідок триваючої збройної агресії Росії проти України.

Правозахисні організації також презентують своє бачення комплексних проактивних дій для захисту прав людини в окупованому Криму та в окремих районах Донецької та Луганської областей, а саме:

як забезпечити постійну увагу Європейського Союзу та Ради Європи до ситуації з правами людини в окупованому Криму та неконтрольованій українським урядом частині Донбасу;

які заходи мають бути здійснені міжнародними організаціями для адекватної реакції на зростання політичних переслідувань в окупованому Криму.

Учасники заходу:

  • Олександра Матвійчук, голова правління ГО “Центр громадянських свобод”
  • Олексій Макеєв, Політичний директор Міністерства закордонних справ України
  • Антон Кориневич, завідуючий кафедрою Інституту міжнародних відносин КНУ ім. Т.Шевченка
  • Роман Мартиновський, адвокат, експерт Регіонального центру з прав людини

Також будуть присутні: Денис Козловський, племінник ув’язненого в Донецьку вченого Ігоря Козловського; Олександр Кононов, звільнений заручник незаконних збройних формувань у Луганську; Ігор Котелянець, брат ув’язненого за політичними мотивами в Криму Євгена Панова, та Наталя Каплан, сестра в’язня сумління Олега Сенцова.

Назад
Попередня Наступна
buttons