01.06.2017

#StopLGBTpersecution: Міжнародна кампанія висловів солідарності із ЛГБТ Чечні та окупованого Росією Донбасу

Насильство і дискримінація на ґрунті сексуальної орієнтації та/або гендерної ідентичності, на жаль, досить поширене явище. Останнім часом найгострішою в Східній Європі виявилася ситуація в Чечні та на територіях Луганської і Донецької областей України, які знаходяться під ефективним контролем Російської Федерації.

Ситуація багато в чому схожа: незаконні затримання, погрози, тортури – і заперечення цих фактів, як і самої можливості присутності ЛГБТ у вищезгаданих регіонах. Представники ЛГБТ, хто не зміг виїхати, вимушені приховувати свої стосунки і жити в постійному страху викриття та подальших репресій. Усі виїхати не можуть – хтось завжди залишається, а хтось народжується та живе при авторитарному режимі, терорі, дискримінації.

Правозахисні організації: Антидискримінаційний центр «Меморіал», Центр громадянських свобод і FIDH закликають усіх, для кого значимі права людини і хто не сприймає дискримінацію та насильство, приєднатися до кампанії #StopLGBTpersecution – надіслати фотографії та слова підтримки, відеозвернення і зображення на захист прав людей, яким зараз так важко.

“Для підготовки спільного звіту ми опитали десятки людей, які виїхали з охопленого війною регіону. Вони розказали про атмосферу закритості та страху, через яку представники ЛГБТ спільноти не можуть відкритися навіть близьким друзям. У розпочатій Росією війні на Донбасі страждають мільйони людей. Але відкрита гомофобія незаконних збройних формувань та вплив репресивних російських законів зробили цю категорію людей ще більш уразливими” – коментує Олександра Матвійчук, голова правління Центру громадянських свобод.

Мета нашої кампанії – зібрати якомога більше висловів солідарності та виступити проти неконтрольованого і некерованого насильства самопроголошеної влади і авторитарних правителів в регіоні, де повинні правити закон і міжнародне право.

Зібрані в одному місці виступи на захист права на самовизначення, людської гідності і недискримінаційного ставлення повинні стати демонстрацією не тільки підтримки і співчуття страждаючим людям, але і готовності багатьох протистояти беззаконню та брехні. Навіть в умовах, коли лишається тільки слово та власна позиція.

Слова солідарності, фото та відеозвернення надсилайте за адресою: stoplgbtpersecution@adcmemorial.org

За додатковою інформацією прохання звертатися до Катерини Златіної, Центр громадянських свобод +380673814088  ccl.org.ua@gmail.com

Назад
Попередня Наступна
buttons