09.04.2024

«Якщо Росія просувається далі, для нас, як для правозахисників, це означає більше злочинів». Олександра Матвійчук зустрілася з українською громадою в США

Українська громада в США зустрілася з головою Центру громадянських свобод Олександрою Матвійчук. Правозахисниця взяла участь і виступила в межах дискусії «Україна: складний шлях до свободи».

Подія, яку в Чикаго організували Український інститут модерного мистецтва та Києво-Могилянська Фундація в Америці, зібрала безліч зацікавлених у дискусії учасників. Серед них зокрема були митрополит Борис Гудзяк та єпископ Венедикт. Сама ж голова Центру громадянських свобод, на промову якої дуже чекали, звернулася до українських громад у США — щоб наголосити на важливості перемоги України та допомоги у цьому.

«Дуже потрібна ваша активність, щоби конгресмени відчули вимогу американських громадян розблокувати цю допомогу. Бо тоді, якщо Росія просувається далі, для нас, як для правозахисників, це означає більше злочинів, більше людей, які потерпіли, більше болю», — зазначила Олександра.

Фото: Peter Koutun

Назад
Попередня Наступна
buttons