09.04.2024

«На фоні зникаючого інтересу до України важливо використовувати всі можливості». Олександра Матвійчук отримала нагороду від Університета Індіани за лідерство

Голову Центру громадянських свобод Олександру Матвійчук на 9-ій щорічній конференції America’s Role in the World відзначили нагородою Global Voices for Change Award — за лідерство та керівництво організацією.

Попередньою лауреаткою цієї нагороди у 2020 році стала бірманська правозахисниця Вай Вай Ну, ув’язнена у віці 18 років разом з рештою її сім’ї за активність її батька та через те, що вони належать до групи рохінджа. Вона є засновницею і виконавчою директоркою Жіночої мережі миру в М’янмі та головним голосом за демократію та права людини в Бірмі.

Також Олксандра Матвійчук виступила на конференції з промовою та взяла участь у дискусії з редактором Politico Метью Камінським.

«Ця відзнака — ще одна чудова можливість нагадати людям в Індіані, зокрема в університетській спільноті величезної установи, про боротьбу в Україні людей за свободу та людську гідність. На фоні зникаючого інтересу до України важливо використовувати всі можливості, і я вдячна Університету Індіани за організацію публічної лекції в його стінах», — зазначає голова Центру громадянських свобод.

Школа Гамільтона Лугара є однією з найбільших американських шкіл міжнародних відносин та частиною одного з небагатьох американських університетів, який пропонує мовне навчання до поглибленого рівня української.

Назад
Попередня Наступна
buttons