06.05.2022

Вирок МКС – це персональна відповідальність Путіна, Шойгу, генералів РФ, – Олександра Романцова

Майбутній вирок Міжнародного кримінального суду щодо воєнних злочинів російських військ в Україні стосуватиметься Путіна, міністра оборони РФ Шойгу, генералів і командирів російської армії. Про це виконавча директорка Центру Громадянських Свобод Олександра Романцова розповіла виданню Explainer.

«Вирок МКС – це персональна відповідальність командувачів і президентів – конкретного Путіна, конкретного Шойгу, конкретних генералів», – зазначила вона.

Правозахисниця також розповіла про те, що у випадку, коли фіксуються ознаки того, що у всіх регіонах окупаційні війська чинили мародерство, вивозили, заганяли людей у підвали, насильно їх утримували у школах, дитсадочках, і заразом розміщували навколо свою техніку, артилерійські установки і вели з них вогонь, то стає зрозуміло – це система.

А там, де є система, – це вже політика. Тобто те, що дозволило керівництво армії як прийнятний спосіб ведення війни.

«Отже, за подібні дії мають відповідати саме ті командири, які це дозволили. Бо діяльність або бездіяльність кожного солдата, який служить в регулярній армії, підконтрольна перш за все офіцеру – це саме і є командна відповідальність, яка надзвичайно важлива для того, щоб розібратися з керівництвом військових частин», – наголосила Олександра Романцова.

З повною версією статті можете ознайомитися тут.

Назад
Попередня Наступна
buttons