22.02.2022

Вебінар: На шляху до закону ЄС про свободу медіа: громадські ЗМІ, свобода медіа та плюралізм

Цією лекцією “Клуб свободи Інтернету” продовжує свою діяльність у 2022 році.

💡 Опис: Відповідно до плану роботи Європейської комісії на 2022 рік, восени 2022 року буде підготовлено та представлено Європейський закон про свободу ЗМІ який має на меті протидіяти зростаючій політизації ЗМІ в країнах ЄС. Метою цієї лекції є осмислення поточних дискусій про державні медіа з теоретичної точки зору, з розумінням європейських правил, політик та практик. Також буде надано короткий огляд того, що таке громадські медіа з точки зору цінностей, правил і практик, а також ми поговоримо про те, що запропонований Європейський закон про свободу медіа має на меті досягти. А саме питання прозорості й незалежності, здорового функціонування ЗМІ, справедливого розподілу державних ресурсів.

🎤 Спікерка: Ерва Акін здобула диплом юриста бакалавра з відзнакою в Стамбульському університеті. Вона закінчила ступінь магістра права (LLM) в галузі інформаційних технологій та права інтелектуальної власності в Ганноверському університеті імені Готфріда Вільгельма Лейбніца (Європейська навчальна програма з правової інформатики) та Лондонський університет королеви Марії. Також вона є кваліфікованим юристом та членом Стамбульської асоціації адвокатів з 2019 року. Після отримання ступеня магістра вона працювала стажером у Європейській аудіовізуальній обсерваторії Ради Європи (Страсбург, Франція), де отримала досвід формування політик щодо аудіовізуальних медіа. Під час своєї роботи вона працювала у сфері AVMSD (Audiovisual Media Services Directive) країн-членів ЄС і досліджувала національні правила, що застосовуються до громадських ЗМІ, щоб долучитися до нещодавніх обговорень щодо формування політики відповідно до проекту закону Європейського Союзу про свободу медіа.

Реєстрація на майбутні події.

У рамках спільного проекту Центру громадянських свобод та ABA ROLI “Сприяння свободі Інтернету в Україні” Київська школа прав людини та демократії запускає програму “Клуб свободи Інтернету“.

Це серія веб-семінарів на теми свободи інтернету, свобода слова в Інтернеті, медіаграмотності, розвитку критичного мислення, законодавства про ЗМІ та права інтелектуальної власності, що проводяться через Інтернет-платформу, спеціально розроблену для вивчення свободи Інтернету та участі в громадських кампаніях на її підтримку.

Назад
Попередня Наступна
buttons