24.01.2024

Цигіпа, Виговський, Джелялов. В Одесі презентували артпроєкт про бранців Кремля

З нагоди Дня Соборності 22 січня в Одеському історико-краєзнавчому музеї  відкрили до вільного доступу артпроєкт «Будь ласка, звільніть пташок!», створений на підтримку цивільних, яких Росія незаконно утримує в тюрмах. Ініціатором став Центр громадянських свобод, а організатором – громадська організація «Асоціація жінок України «Дія» за підтримки Одеського історико-краєзнавчого музею.

Це виставка колажів трьох різних форматів: аналоговий, діджитал та анімація. Вона спрямована для підтримки проєкту «Звільнити без умов і обмінів!». Сюжет зображень ґрунтується на тортурах, щоб донести всю жорстокість дій російської влади та до чого може призвести байдужість. Тисячі цивільних російські військові викрали з території України. Нині  їх утримують за ґратами буцегарень та у підвалах, де знущаються з них як морально, так і фізично. 

Герої артпроєкту – шестеро в’язнів сумління: Валентин Вигівський, Ірина Данилович, Сергій Цигіпа, Наріман Джелялов, Різа Ізетов та Ірина Горобцова. Як символ проєкту використовують пташок, які перебувають в неволі – у клітках. Наприклад, сокіл — символ свободи та незламності, а голуб – невинності, чистоти й миролюбності.

Читайте також:

Фото: Facebook/Natalya Delieva

Назад
Попередня Наступна
buttons