04.11.2020

Участь ЦГС у сесії Платформи правозахисних організацій по роботі над звільненням заручників Кремля

18 жовтня виконавча директорка ЦГС Олександра Романцова взяла участь у стратегічній сесії Платформи правозахисних організацій по роботі над звільненням заручників Кремля і підтримки теми на порядку денному.

 

Під час стратегічної сесії було домовлено працювати над наступними питаннями: розглядати нові та старі кейси заручників Кремля, приймати спільні рішення про актуалізацію загального списку, затвердження спільних критеріїв (всередині платформи), що використовуються при визначенні ступеню ймовірності того, що кейс є політичним.

 

Також в рамках роботи Платформи буде створена електронна база політичних справ по кожному громадянину, щодо якого Платформа прийняла рішення про визнання політичної мотивації.

 

Спільно з Центром громадянських свобод до Платформи увійшли Кримська правозахисна група, Медійна ініціатива за права людини, Представництво Президента України в Криму, Кримськотатарський ресурсний центр, Центр з прав людини Зміна. Роботу Платформи координуватиме Об’єднання родичів політв’язнів Кремля.

Назад
Попередня Наступна
buttons