06.12.2023

«Світ почав серйозно допомагати Україні не тоді, коли росіяни вбивали та гвалтували цивільних людей у Бучі, а тоді, коли журналістські матеріали про ці злочини вийшли різними мовами», – Олександра Матвійчук виступила на Press Freedom Prize

В Брюсселі вручили 31-у щорічну премію за свободу преси (Press Freedom Prize) від міжнародної організації «Репортери без кордонів» (RSF). На урочистій церемонії виступили віцепрезидентка Єврокомісії Віра Йоурова та голова Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук, відмічаючи виняткове значення свободи преси в часи війни та інших криз.

Щорічна премія за свободу преси RSF відзначає журналістів та представників ЗМІ за винятковий внесок у захист або просування свободи преси по всьому світу. Лауреати й лауреатки цього року були вибрані з 21 номінантів із 18 різних країн.

Цьогоріч премію «За вплив» отримали колумбійський розслідувальний журналіст Хуан Пабло Баррієнтос, «За мужність» – єгипетський блогер Мохамед Оксіджен, «За незалежність» – гватемальський редактор газети Хосе Рубен Самора, а також французька фотографиня Карін П’єр у фотономінації «Lucas Dolega-SAIF».

«Світ почав серйозно допомагати Україні не тоді, коли росіяни вбивали та гвалтували цивільних людей у Бучі, а тоді, коли журналістські матеріали про ці злочини вийшли різними мовами», – зазначила Олександра Матвійчук.

Назад
Попередня Наступна
buttons