21.10.2022

Розслідувачі Truth Hounds знайшли підозрюваного у розстрілі черги за хлібом у Чернігові 16 березня

Команда розслідувачів Truth Hounds провела власне розслідування артилерійського обстрілу російськими військовими цивільних осіб та цивільної інфраструктури міста Чернігова та змогла встановити найбільш ймовірного підозрюваного у вчинені цього злочину.

Варто нагадати відразу, що того дня внаслідок обстрілу черги за хлібом, за повідомленням слідства, щонайменше 14 осіб загинули та 27 були поранені.

За результатами роботи розслідувачів вдалося, зокрема, встановити, що 16 березня 2022 року вести вогонь із північно-східного напрямку по місту Чернігову могла лише одна бригада — 35-та окрема мотострілецька бригада, яка є частиною 41-ї армії РФ.
Відомо, що командиром 35-ї бригади є полковник Олег Куригін, 06.03.1977 року народження, місце народження: м. Уйське, Челябінська область, РФ. Звання – полковник.

Водночас командиром 41-ї армії, до складу якої входить 35-та бригада, є Сергій Рижков.

З відкритих джерел Truth Hounds зібрали інформацію про особовий склад 35-ої бригади, яка включає персональні дані та фото військовослужбовців. Цю базу Truth Hounds передали представникам Чернігівської обласної прокуратури.

Варто також додати, що декого із військових РФ саме з 35-ої бригади було взято в полон, зокрема:

– Бабина Степана Олексійовича (2001 р.н., старший сержант, рядовий) – взято в полон 4 березня 2022 року;

– Царюка Олексія Євгеновича (2000 р.н., лейтенант, командир взводу) – взято в полон 4 березня 2022 року.

На момент написання розвідки з відкритих джерел (медіа, соціальних мереж Instagram та Vkontakte) відомо, що усі перелічені особи свого часу потрапили у списки на обмін і зараз знаходяться на території РФ.

Повна версія розслідування на сайті Truth Hounds.

Довідково
Truth Hounds — це команда досвідчених фахівців із прав людини, які документують воєнні злочини та злочини проти людства в контексті збройних конфліктів із 2014 року. Організація бореться проти безкарності за міжнародні злочини та грубі порушення прав людини шляхом документування, розслідування, моніторингу й адвокації.

Назад
Попередня Наступна
buttons