22.03.2024

У Координаційному штабі обговорили реалізацію Стратегії звільнення цивільних, яку напередодні представив Центр громадянських свобод

21 березня у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими відбулося обговорення Стратегії зі звільнення цивільних українців з російської неволі. Центр громадянських свобод на зустрічі представили виконавча директорка організації Олександра Романцова та координаторка напрямку протидії наслідкам війни Наталія Ящук. 

Крім того, у зустрічі брали участь представники Офісу Омбудсмана, Об’єднаного центру СБУ, міністерств, правоохоронних органів та Представник Президента України в АРК Крим, Центр громадянських свобод, Українська Гельсінська спілка з прав людини, Харківська правозахисна група, ZMINA, Медійна ініціатива за права людини, ГО «Цивільні в полоні». А саму подію модерував Секретар Координаційного штабу Дмитро Усов.

Під час засідання обговорили напрямки діяльності робочої групи, яка займатиметься питаннями звільнення, реінтеграції та захисту прав і свобод цивільних осіб, позбавлених особистої свободи через РФ. Очолить цю групу представник Омбудсмана в секторі безпеки й оборони Олександр Кононенко. Тим часом представники громадського сектору впевнені — першочергово слід встановити можливі місця та умови утримання цивільних громадян України, що позбавлені свободи країною-агресоркою.   

Читайте також:

Назад
Попередня Наступна
buttons