22.03.2024

Ірландія готова допомагати Україні ресурсно та ділитися експертизою. Олександра Матвійчук зустрілась з послинею країни

20 березня Олександра Матвійчук провела особисту зустріч з послинею Ірландії Тересою Мартіною Хілі в офісі Центру громадянських свобод. Обговорили зокрема досвід країни щодо вступу до ЄС, реформу децентралізації та можливу співпрацю між громадськими організаціями країн.

В липні минулого року Ірландія оголосила про пакет нелетальної допомоги Україні на 170 млн євро. Також близько 110 тис. українців наразі проживають на території Ірландії й отримують гуманітарну допомогу, що приблизно становить 2% населення країни.

Під час зустрічі обговорили досвід вступу Ірландії до Європейського союзу, і уроки, які може використати Україна на шляху до підписання угоди про асоціацію. Також говорили про реформу децентралізації в Україні та про те, що економічні зміни не варто відкладати до перемоги, а дбати про відбудову варто вже зараз, – Ірландія готова допомагати Україні ресурсно та ділитися експертизою.

Окремо поспілкувалися щодо перспективи співпраці українських правозахисних організацій, у тому числі Центру громадянських свобод, з ірландськими інституціями. Для конкретнішого пропрацювання намірів Олександра Матвійчук матиме низку зустрічей з ірландськими посадовцями та правозахисниками в травні цього року.

Назад
Попередня Наступна
buttons