18.04.2024

«Якщо ми надто довго будемо вагатися, Росія зробить більше кроків вперед». Олександра Матвійчук виступила у Чиказькому університеті

5 квітня голова Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук завітала до International House Чиказького університету та стала спікеркою у циклі програм «Майбутнє України» —проєкту прагне заглибитися в складність поточної ситуації в Україні та її прагнення до майбутнього.

У дискусії з професором політології та директором Чиказького проєкту безпеки та загроз (CPOST) в Робертом Пейпом Олександра зосередилася на невпинному прагненні України до справедливості в умовах поточної війни та ширшої загрози демократії в усьому світі.

«Росія хоче продемонструвати світові, що держава з потужним військовим потенціалом і ядерною зброєю може ламати світовий порядок, диктувати свої правила всій міжнародній спільноті і навіть силою змінювати міжнародно визнані кордони. Якщо Росії вдасться, це спонукатиме інших авторитарних лідерів у різних частинах світу зробити те саме.

США та їхні союзники повинні дати Україні все необхідне для відсічі російській агресії. Якщо ми надто довго будемо вагатися, Росія зробить більше кроків вперед, а розвинені демократії можуть бути змушені заплатити ціну життям своїх громадян. Як сказав Зеленський, “якщо Україна впаде, Путін розділить світ”. Зараз настав час запобігти цьому. Ми не можемо вагатися. Ми повинні діяти разом», — наголосила Олександра.

Назад
Попередня Наступна
buttons