16.04.2024

Старший радник Європейського інституту миру Серхіо Харамільо Каро зустрівся з українськими активістами та студентами

15 квітня Центр громадянських свобод відвідав колумбійський політик Серхіо Харамільо Каро. Він зустрівся з представниками українського громадянського суспільства, а також зі студентами факультетів міжнародних відносин з університетів Києва. 

Пан Каростарший радник Європейського інституту миру (EIP). Раніше він працював Верховним комісаром з питань миру (2012-2016) та радником з питань національної безпеки (2010-2012) президента Колумбії Хуана Мануеля Сантоса. Також Каро був заступником міністра оборони Колумбії та послом країни до Європейського Союзу та Бельгії. Зараз він очолює медіакампанію Aguanta Ucrania! латиноамериканської солідарності з Україною. У червні 2023 року отримав поранення, коли росіяни влучили в кафе в Краматорську, де він зустрічався з українською письменницею Вікторією Амеліною.

«Під час зустрічі пана Каро з представниками українського громадянського суспільства ми дізналися про ситуацію з жертвами війни та насильства в Колумбії та обмінялися досвідом у розслідуванні порушень прав людини та воєнних злочинів», — зазначає координатор міжнародної взаємодії Центру громадянських свобод Роман Неколяк.

Окрема зустріч відбулася з студентами та студентками факультетів міжнародних відносин столиці. Молодь цікавила його медіакампанія Aguanta Ucrania! латиноамериканської солідарності з Україною, джерела конфлікту в Колумбії та те, наскільки колумбійське суспільство обізнане щодо ситуації в Україні.

Назад
Попередня Наступна
buttons