16.04.2024

Допомога Україні, цивільні, незаконно утримувані РФ, протидія путінській пропаганді. Олександра Романцова виступила на Pordenone Docs Fest

11 квітня виконавча директорка Центру громадянських свобод Олександра Романцова виступила в одній з події фестивалю документального кіно в Порденоне, Італія — Pordenone Docs Fest

Pordenone Docs Fest висвітлює актуальні питання — від прав людини до екології, від добре відомих до забутих війн. Щороку фестиваль завозить найкраще міжнародне документальне кіно, яке відзначене нагородами фільмами та національними прем’єрами. Крім того, на подію приїжджають гості з Італії та з-за кордону, відбуваються зустрічі та лекції.  

Олександра мала публічний діалог з професором політології у Вищій школі Святої Анни в Пізі та викладач Норвезького інституту міжнародних відносин Франческо Страццарі, останньою книгою якого стала «Україна на кордоні. Війна, геополітика та міжнародний порядок».

«Це один з найвідоміших фестивалів документального кіно та журналістських розслідувань в Європі, але при цьому дуже впливовий в межах Італійської інтелігенції та молодого покоління. Виділити пару днів своєї відпустки на просування наративу допомоги Україні, ситуації із цивільними, незаконно утримуваними РФ, та протидії путінській пропаганді — важливе та водночас приємне рішення. 

Фестиваль виділив окремий вечір для такої зустрічі, зала була повна. Окрім мого виступу, в цей вечір відбувся показ документального фільму “Київські файли” режисера із Нідерландів, що також дало зрозуміти близькість сучасного путінського режиму та КГБ-диктатури СРСР», — ділиться Олександра. 

Також в межах цієї події виступила членкиня Національної ради «Un Ponte Per», асоціації міжнародної солідарності, яка вже тридцять років працює на Близькому Сході, у Північній Африці та на Балканах, впроваджуючи програми співпраці для просування миру та прав людини, — Джулія Торріні

Після розмови відбувся показ документального фільму «The Kyiv Files» нідерландського режисера Вальтера Стокмана про довгу історію переслідування України з боку Росії. 

Назад
Попередня Наступна
buttons