15.04.2024

Документування злочинів проти дітей. Центр громадянських собод взяв участь у воркшопі Global Rights Complianc для організацій громадянського суспільства

Команда експертів та міжнародних тренерів Global Rights Compliance провела дводенний воркшоп для організацій Українського громадянського суспільства. Серед учасників були координатор міжнародної взаємодії Центру громадянських свобод Роман Неколяк і стажерка організації Поліна Морозюк.

Основна мета заходу — поліпшення розуміння та підтримки дружнього до дітей правосуддя та відповідальності перед тими з них, які постраждали внаслідок російських злочинів. Під час воркшопу відбулося обговорення та обмін досвідом щодо документування та розслідування злочинів проти дітей і злочинів, які на них впливають. Також розглянули практики, що допоможуть покращити захист дітей та їхнього добробуту. Воркшоп включав лекції, дискусійні-круглі столи та спеціалізовані тренінги, щоб ефективно досягти цілей навчання.

Центр громадянських свобод на зустрічі представляли: координатор міжнародної взаємодії Роман Неколяк та стажерка організації, бакалавриня політичних наук Амстердамського університету Поліна Морозюк,

«Пріоритетом Міжнародного кримінального суду є дві  справи щодо воєнних злочинів РФ проти України — викрадення дітей і удари по інфраструктурі. Саме тому українським юристам та аналітикам важливо оновити знання з цих двох специфічних складів злочину», — впевнений Роман Неколяк.

Захід відбувся за підтримки Міністерства Закордонних справ Нідерландів та Інституту Asser (Гаага). Локальним партнером з організації заходу виступила Асоціація правників України (Київ).

Назад
Попередня Наступна
buttons