20.03.2024

«Обговорювали просування спеціального трибуналу для Путіна та інших воєнних злочинців». Олександра Матвійчук зустрілася з послом Литви

18 березня голова Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук провела зустрілася з послом Литви в Україні Вальдемарасом Сарапінасом, щоб обговорити актуальні питання підтримки України.

Нагадаємо, що країни Балтії та Литва зокрема надають значну воєнну та економічну підтримку України. 2 лютого Міністерство оборони країни виділило новий пакет військової допомоги на €200 млн. У нього увійшли системи детонації та тисячі патронів для протитанкових гранатометів. Наразі Литва формує коаліцію з розмінування, аби мобілізувати військову підтримку Україні якомога швидше.

«Я вдячна пану послу та народу Литви за допомогу Україні у цей складний період нашої історії. Але багато чого ще належить зробити. Росія має заплатити за скоєне. Тому ми обговорювали просування спеціального трибуналу для Путіна та інших воєнних злочинців, конфіскацію $300 млн заморожених російських активів та інші питання», — розказала Олександра Матвійчук.

На зустрічі з послом та Олександрою також була присутня собака Зюма, яку близько півтора року тому врятували в Ізюмі. Цілий місяць собака була мовчазна й ховалася від людей, але тепер радо зустрічає всіх гостей посольства.

«Для мене це ще один доказ того, що Україна переможе не лише тому, що демократії мають перемагати війни з авторитарними режимами. Україна переможе, тому що нами всіма рухає любов і віра в майбутнє, де світ є безпечним і добрим для всіх», — впевнена Олександра.

Назад
Попередня Наступна
buttons