25.05.2023

Коли ми маємо політичний компроміс, що «солодкі» ціни на нафту і газ набагато важливіші, ніж верховенство міжнародного права, то це завжди призводить до війни, – Олександра Романцова

У понеділок, 22 травня, виконавча директорка Олександра Романцова виступила на Future Leaders’ Global Policy Forum, організованим Інститутом міжнародних політичних досліджень (ISPI) в Університеті Бокконі у Мілані.

Виконавча директорка Центру громадянських свобод під час свого виступу наголосила на важливості притягнення Путіна і його оточення до відповідальності за злочини, які російська армія чинить в Україні. Правозахисниця підкреслила, що війна триває з 2014-го року, а не з 2022-го.

«Цілих дев’ять років вони викрадали й катували людей на частині тимчасово окупованого Донбасу та в Криму. А тепер поширюють цю практику на інші окуповані території. Нам потрібно змінити міжнародну систему справедливості та запобігання війні, бо війна змінюється», – наголосила Олександра Романцова.

Future Leaders’ Global Policy Forum (GPF) – це міжнародна платформа для обговорення актуальних глобальних проблем і важливих викликів. Форум вже втретє відбувається в Італії. Адвокація українських інтересів у цій країні вкрай необхідна, адже в Італії й зараз популярні рухи з лозунгами “за мир”, “проти зброї Україні”. Саме тому необхідна комунікація, особливо з молодими лідерами, аби змінити настрої суспільства.

Назад
Попередня Наступна
buttons