17.11.2022

Використання інформації з відкритих джерел для пошуку зниклих людей у Мексиці та Україні

17 листопада 2022 року координатор міжнародного співробітництва “Центру Громадянських Свобод” (ЦГС) Роман Неколяк відкрив публічну лекцію на тему “Використання інформації з відкритих джерел для пошуку зниклих людей у Мексиці та Україні“.

Ця панель є частиною 2-денного міжнародного експертного семінару з архівування та збереження інформації з відкритих джерел організованого спільно swisspeace та Федеральним департаментом закордонних справ Швейцарії (FDFA).

Воркшоп зібрав активістів та експертів, що займаються обробкою інформації з відкритих джерел, яка документує порушення прав людини та працюють над її безпечним архівуванням та збереженням цих даних для майбутнього. Учасники дискусії поділилися досвідом, проблемами, найкращими практиками та отриманими уроками щодо цифрового збереження і розслідування відкритих кодів.

Роман поділився оглядом проєктів Центру, наголосивши на важливості, яку ЦГС надає інформації з відкритих джерел (OSI, open-source information), у своїй щоденній роботі, і наскільки ця інформація актуальна для розкриття правди та притягнення винних до відповідальності за їхні злочини. Крім того, він розповів про кількість осіб зниклих безвісти в Україні внаслідок російського збройного вторгнення.

Назад
Попередня Наступна
buttons