07.03.2024

Центр громадянських свобод взяв участь у «Менторській програмі 5.0 для підсилення адвокаційних та інших спроможностей організацій громадянського суспільства»

29 лютого – 1 березня відбулася «Менторська програма 5.0 для підсилення адвокаційних та інших спроможностей організацій громадянського суспільства», яка координується Центром демократії та верховенства права. Участь у події також взяли  взяв Центр громадянських свобод, а саме координаторка напрямку звільнення цивільних ув’язнених Наталія Ящук і очільниця Київської школи прав людини Альона Бульба, які стали менторками для Благодійного Фонду «Волонтери без кордонів». 

Участь у події також взяли виконавчий директор ІСАР «Єднання» та керівник проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України» Володимир Шейгус, директорка Центру демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) Олеся Холопік, координаторка проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України» Анна Ісічко, координаторка Менторських програм 1.0-4.0 Олена Матвійчук.

Під час події обговорили комунікаційні запитання: як говорити так, щоб почула цільова аудиторія, та як ефективно доносити свою думку представникам влади. Також розібралися, як підсилити адвокаційні та інші спроможності організацій громадянського суспільства.

«Для Центру громадянських свобод це перший досвід менторства саме в цій програмі, що організована класною командою спеціалістів з ЦЕДЕМ, Isar Ednannia та УНЦПД. Менті (ред: тих, кому будуть допомагати) ми обирали серцем та за напрямками діяльності, якими займається організація-менті, щоб бути максимально корисними та ділитися власним досвідом.

Коли робиш щось гарно, то мають вийти такі ж показові результати. У нас чудова організація-менті, “Волонтери без кордонів”, яка націлена на отримання результату від даної програми, хоче розвиватися та зростати. За роки роботи в Центрі громадянських свобод у нас уже є великий досвід ведення адвокаційних кампаній та підсилення організаційного розвитку, тож з радістю цим можемо поділитися з нашими менті», — розповідає Альона Бульба

Ця програма реалізовується в межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку. ЦЕДЕМ – аналітично-адвокаційний центр, що працює в громадському секторі України з 2005 року, спрямовуючи зусилля на розвиток незалежних медіа, громадянського суспільства та побудову правової держави в Україні. Місією Центру є сприяння розвитку суспільства активних та відповідальних громадян.

Назад
Попередня Наступна
buttons