09.07.2024

Центр громадянських свобод спільно з UAnimals запускають кампанію перевірки укриттів

Група громадського моніторингу ОЗОН Центру громадянських свобод втретє проведе моніторинг укриттів — перевірятимемо доступність та базову якість. Цього разу до перевірки долучаються волонтери Спільноти UAnimals. Тож разом простежимо ще й за тим, чи впускають в укриття з тваринами відповідно до законодавства. 

Доступ до укриттів є основою безпеки, і ми хочемо з’ясувати, як влада справляється з цим завданням на третій рік повномасштабної війни. Протягом липня-серпня волонтери двох організацій – Центру громадянських свобод та UAnimals – перевірятимуть укриття у своїх містах за критеріями доступності, базової якості та можливості доступу з домашніми тваринами. Завдяки оцінюванню укриттів за конкретними критеріями форми оцінки ми дізнаємося, наскільки якісний фонд захисних споруд та як можна покращити ситуацію. Окрім того, цей моніторинг дозволить нам розказати про гарні приклади, коли місцеві жителі самостійно покращили укриття задля власного комфорту та безпеки!

Якщо ви бажаєте у складі групи громадського моніторингу ОЗОН Центру громадянських свобод моніторити укриття у вашому місті, заповнюйте форму за посиланням.

ОЗОН — це група громадського моніторингу, заснована Центром громадянських свобод, яка здійснює громадський контроль за діяльністю правоохоронних органів, судів, місцевого самоврядування у різних регіонах України. З початком повномасштабного вторгнення ОЗОН започаткував Національну кампанію моніторингу укриттів, аби виявити системні проблеми та допомогти відповідальним органам забезпечити цивільний захист усім громадянам.

Читайте також:

Назад
Попередня Наступна
buttons