01.12.2023

«Чинити правильно, памʼятати про важливе, лишатися чесним перед собою та державою», – Іванна Мальчевська на Форумі державотворення «Софія Київська»

28 листопада координаторка моніторингової групи «ОЗОН» Іванна Мальчевська модерувала панель на сьомому традиційному Форумі державотворення «Софія Київська», який організовувала Українська академія лідерства за підтримки Кабінету Міністрів України.

В межах події  студенти через зустрічі з міністрами, народними депутатами, суддями, представниками антикорупційних органів досліджують, як працює держава та як функціонують різні гілки влади. Так перший день форуму був присвячений темі доброчесності та значення її для громади, а також антикорупції – він зібрав  350 молодих людей з усієї України — учнів шкіл, вчителів, студентів та випускників Академії.

Спікерами панелі були керівниця Офісу доброчесності НАЗК Ірина Чаговець і заступник міністра освіти та науки України Михайло Винницький. Вони обговорили, як ухвалюються рішення на основі цінностей, який вплив громад на прийняття рішень владою, а також прозорість інституцій та суспільної відповідальності.

«Доброчесність — моральна норма, моральний компас. У нас є внутрішній слоган — чинити правильно, навіть, коли ніхто не бачить», – зазначила керівниця Офісу доброчесності Ірина Чаговець.

«Ми живемо у дуже складний період, коли є купа загроз, викликів, коли триває активна війна проти Росії. Ми як суспільство та держава вчимося проживати це і реагувати, відповідно – ми змінюємося і державна система теж може зазнавати змін. Щоб втримати їх в правильному напрямку для нас, як для вільного народу демократичної держави, нам потрібно завжди триматися своїх цінностей та орієнтирів. Доброчесність – один з них. І це не лише про державних службовців, це про всіх українців – чинити правильно, памʼятати про важливе, лишатися чесним перед собою та державою», – наголошує Іванна Мальчевська

Назад
Попередня Наступна
buttons