28.06.2017

Борітеся – поборете. Дискусія про права людини: досвід М’янми

Після 50 років військової диктатури М’янма переживає радикальні зміни. В країні відбулися перші загальні парламентські вибори, було створено Національну комісію з прав людини, відпущено на свободу 65-річну Аун Сан Су Чжі, лідера демократичної опозиції та кілька сотень політичних в’язнів.

Правозахисний порядок денний запрошує усіх бажаючих прийняти участь у дискусії та обміну досвідом із правозахисниками та громадськими активістами М’янми, які вже двадцять п’ять років борються за демократичну трансформацію власної країни.  

Захід відбудеться у п’ятницю, 30 червня о 15:00. Місце проведення буде повідомлено після реєстрації.

Ви дiзнаєтесь про практику громадського моніторингу від одного з лідерів легендарного покоління “88 студентів”, що організовував студентські демонстрації проти режиму у 1988 році та відбув довгий термін тюремного ув’язнення.

Про боротьбу із цензурою від заступника головного редактора журналу Irrawaddy, головного незалежного ЗМІ, який працював у вигнані та повернувся назад до М’янми у 2011 році.

А також про особливості проходження процесу національного примирення, реформування армії, відновлення громадянського суспільства, документування злочинів та багато-багато чого іншого.

За додатковою інформацією звертатися до Андрія Кулібаби, Центр громадянських свобод: 050 217 92 89, human.rights.agenda.ua@gmail.com

Назад
Попередня Наступна
buttons