08.02.2022

Безпечний інтернет для дітей та дорослих

Всесвітній день безпечного інтернету відзначається 8 лютого  – цей день запроваджений за підтримки Європейської комісії для просування безпечного інтернету серед підлітків та молоді. Починаючи з 2004 року день безпечного інтернету відзначається у 150 країнах та на 6 континентах. Слоган компанії «Разом для кращого Інтернету».

Згідно з звітом за 2021 рік кількість користувачів соціальних мереж становила 4.2 мільярда, а кількість глобальних користувачів смартфонів 5,22 мільярда.

Ми не уявляємо своє життя без інтернету, але кожного дня ми стикаємось з ризиками та кібератаками. Основною метою заходів у межах #SaferInternetDay є підвищення рівня обізнаності та розуміння як більш безпечно використовувати інтернет. 

Права людини та інтернет взаємопов’язані, щодня користувачі стикаються з порушенням прав в глобальній мережі від булінгу до порушення інтелектуальної власності. Закликаємо кожну людину пам’ятати що правова обізнаність та інформаційна безпека є запобіжником у втручанні в приватне життя. 

У рамках спільного проекту Центру громадянських свобод та ABA ROLI “Сприяння свободі Інтернету в Україні” ЦГС здійснює ряд заходів на теми свободи інтернету, свобода слова в Інтернеті, та медіаграмотності.

Назад
Попередня Наступна
buttons