09.02.2022

Amnesty International презентував Всеукраїнський урок про права жінок

Український офіс Amnesty International розробив урок про права жінок, головною метою якого є пояснити проблему гендерної нерівності й те, як можна зупинити дискримінацію жінок у суспільстві.

«Ми віримо, що освіта з прав людини – потужна зброя в боротьбі зі стереотипами. Саме тому  багато працюємо зі школами й розробляємо навчальні матеріали, аби молодші покоління жили у світі без дискримінації», – йдеться на сторінці організації в Instagram.

Як повідомляється на сайті руху, Amnesty International разом з агенцією nudge розробили спеціальний чат-бот у Телеграмі та план заняття.

Організатори розраховують, що до заняття долучяться учні українських шкіл різного віку. Триватиме урок протягом тижня, з 1 по 8 березня і має стати своєрідним «актом єднання спільноти прогресивних шкіл». Варто додати, що 10 учениць/учнів, що візьмуть участь в уроці, будуть нагороджені спеціальними відзнаками від Amnesty International в Україні, а вчительки та вчителі, які організують проведення заняття,отримають відзнаки Amnesty International за підтримку прав жінок та виховання прогресивного покоління.

Організатори вважають, що подібний інтерактив дозволить у зрозумілій формі навчити жінок захищати особистий простір і почуватися захищеними.

Зареєструватися, а також завантажити план уроку можна за посиланням.

Назад
Попередня Наступна
buttons