23.01.2020

Розвиток регіональної мережі громадського спостереження OZON

Група громадського спостереження OZON оголошує набір волонтерів для контролю поліції у Львові, Києві, Одесі, Дніпрі та Харкові.

Волонтерський рух ОЗОН вже багато років працює в Україні. В Києві десятки учасників ініціативи регулярно проводять публічні моніторинги мирних зібрань та судових засідань. Детальніше про ОЗОН: http://ozon.monitoring.tilda.ws

Тепер ми починаємо активно розвивати нашу регіональну мережу. Для цього ми запрошуємо усіх охочих дізнатися більше про прості речі, які наділять вас суперсилою: помічати порушення поліцейських та знати як на них реагувати, які зрозуміти межі повноважень поліції.

До програми навчання входять наступні пункти:
– Що таке поліція і які її функції
– Межі повноважень поліції
– Освоюємо інструмент контролю: запит на доступ до публічної інформації
– Беркут чи “Поліція з народом”: якою має бути робота поліції на протестах?
– Освоюємо інструмент контролю: перевірка ідентифікації поліції на вулиці та відкритість відділку
– Як поскаржитись на дії поліції? Інструмент впливу: звернення.

Тренінги пройдуть у найбільших містах країни. Вони безкоштовні та відкриті для всіх, хто хоче контролювати дії поліції у власному місті.

Група громадського спостереження «ОЗОН » – добровільне об’єднання волонтерів – передусім, громадських активістів, юристів, журналістів, які усвідомлюють важливість якісного громадського контролю за державними органами, а також за ключовими процесами, які відбуваються на лінії зіткнення суспільства та держави або людини та держави, зокрема, під час мирних зібрань та судових процесів. За результатами спостережень «ОЗОНівці» оприлюднюють висновки та рекомендації. «ОЗОН» координується правозахисною громадською організацію Центр громадянських свобод.

 

Назад
Попередня Наступна
buttons