12.10.2017

Четвертий кінопоказ в рамках експериментального курсу для молоді “Права Людини мовою документального кіно”

Відбувся четвертий кінопоказ в рамках експериментального курсу для молоді “Права Людини мовою документального кіно” розпочатого Friedrich-Ebert-Stiftung, і Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UAта Київська школа прав людини та демократії

Основною темою дискуссії була “Свобода Слова” яскраво висвітлена Oksana Romaniuk – директоркою Інституту Масової Інформації.

“Якщо ви побачили в новині якусь емоцію – з цією новиною щось не так”

На показі було продемонстровано фільм “Ґабрієль повідомляє з чемпіонату світу” реж.Ельс ван Дріль.
Бразильський хлопчик Ґабріель Матос був зовсім маленьким, коли дізнався, що Світовий кубок-2014 відбуватиметься в його рідній країні. Він не здогадується, що його життя до того часу стане з ніг на голову. Аби привезти сотні тисяч уболівальників на футбольний стадіон, прокладають залізницю просто через квартал, де живе Ґабріель. Будинки зносять, родини змушені переїжджати, і навіть майданчик, на якому місцеві діти грають у футбол, скоро зникне. Для Ґабріеля усе це стає жахіттям. Хлопчик обурений нерівністю у своєму місті і викладає у свій блог відеозапис того, як бульдозери зносять його район. Стаючи журналістом, він намагається захистити свої права.

Наступний кінопоказ відбудеться 25 жовтня на якому буде представлено фільм “Хоттабич і його команда” реж.Сергія Лисенко

.

Назад
Попередня Наступна
buttons