10.10.2017

Правозахисний Weekend відбувся у Житомирі

6 та 7 жовтня у Житомирі відбувся Правозахисний Weekend, який організувала команда ГО “Центр громадянських свобод”. У рамках Weekend-у відбулися інтерактивна лекція для студентів про права людини, тренінг для працівників поліції щодо міжнародних стандартів проведення масових зібрань, а також розмова з правозахисниками щодо викликів сучасності.

Серед заходів, що проводилися, відбулася також презентація кампанії за звільнення українських політичних в’язнів в Росії “Let my people go” за участі родичів політичних в’язнів та правозахисників,  вступний курс про права людини “Що спільного в тебе, Вацлава Гавела та Махатми Ганді”.

Алім Алієв, програмний директор “Кримського дому”, спів-засновник Крим СОС.

На тренінгу, що 6 жовтня відбувся в Головному управлінні Національної поліції області, поліцейські та представниці ГО «Центр громадянських свобод» обговорили питання практичної реалізації міжнародних стандартів та національного законодавства під час масових заходів, у тому числі мирних зібрань. У тренінгу взяли участь працівники Управління превентивної діяльності ГУНП області та патрульні поліцейські. Учасники заходу обговорили питання застосування Керівних принципів ОБСЄ зі свободи мирних зібрань, зокрема і щодо обов’язків правоохоронців та відповідальності організаторів мирних зібрань.

Лекція в ГУНП у Житомирській області.

Кампанія LetMyPeopleGo була ініційована Євромайдан SOS для захисту усіх ув’язнених за політичними мотивами громадян України в Росії та окупованому Криму. Кампанія ставить за мету звільнення всіх людей зі списку LetMyPeopleGo та контролює дотримання основоположних прав заручників Кремля, серед яких, свобода від тортур, право на вільний доступ адвоката, надання медичної допомоги тощо. Кампанію підтримали цілий ряд організацій в Україні та поза її межами. На даний момент кампанія опікується долею 14 ув’язнених на території Росії та 15 ув’язнених в окупованому Криму.

Назад
Попередня Наступна
buttons