23.06.2022

Застосування ядерної зброї має бути забороненим

Договір про заборону ядерної зброї (TPNW) є першою багатосторонньою угодою, яка всебічно забороняє будь-яку діяльність з ядерною зброєю. Сюди входять зобов’язання не розробляти, не випробовувати, не виробляти, не купувати, не володіти, не накопичувати, використовувати або не погрожувати застосуванням ядерної зброї.

Сьогодні останній день трьох денної зустрічі (21-23 червня 2022 р.) підписантів договору у Відні, Австрія. Зустріч зібрала держави-учасниці договору, для того, щоб вони могли вчинити подальші конкретні дії для виконання зобов’язань за договором.

Договір було прийнято 7 липня 2017 року на конференції Організації Об’єднаних Націй для переговорів щодо юридично обов’язкового документа про заборону ядерної зброї. Договір набув чинності 22 січня 2021 року.

Наразі є 86 держав є підписантами і 65 учасницями договірної системи. На жаль, заборона багато в чому символічна. Найсильніші ядерні держави світу не підписали договір.

ДЗЯЗ є найбільш загальноприйнятою угодою про контроль над озброєннями. Лише Ізраїль, Індія та Пакистан ніколи не підписували Угоду, а режим Північної Кореї вийшов з Договору в 2003 році.

Ми твердо переконані, що ядерна зброя повинна бути заборонена, оскільки вона несе непередбачувані та неприйнятні гуманітарні наслідки та становить екзистенційну загрозу для людства та інших видів.

Ми віримо в мирне використання ядерної енергії та сприяємо подальшій меті досягнення ядерного роззброєння та нерозповсюдження.

Фото: Maria Oswalt on Unsplash

Назад
Попередня Наступна
buttons