12.10.2016

Запрошуємо на онлайн-трансляцію нової вистави Білоруського вільного театру “Burning Doors”

Євромайдан SOS і ініціативна група “Комітет солідарності” запрошують на онлайн-трансляцію нової вистави Білоруського вільного театру “Burning Doors”, що відбудеться в середу, 12 жовтня, о 22:00 в Центрі візуальної культури (вул. Глибочицька 44, 2-й поверх).
Сюжет вистави присвячений трьом художникам, яких переслідували за політичними мотивами в Російській Федерації: Олегу Сенцову, Петру Павленському та Марії Альохіній, учасниці панк-рок групи Pussy Riot. Це буде дебютний виступ Марії Альохіної в ролі театральної актриси.
Через історії трьох художників вистава “Burning Doors” демонструє, що відбувається з митцями, яких держава офіційно визнала своїми ворогами. Сюжет і гра акторів доведені до межі – фізичної та художньої. Тексти Фуко і Достоєвського перетинаються з побутовими діалогами героїв, тіла акторів живуть на сцені в екстремальних умовах: їх б’ють, підвішують вниз головою, топлять. Гніт і репресії репрезентуються як в метафоричної, так і в буквальній формі.
Тема вистави близька і самому Білоруському вільному театру, який після президентських виборів 2010 року в Білорусі під страхом політичного переслідування був змушений перебратися до Великобританії. Сьогодні театр успішно виступає на різноманітних майданчиках по всьому світу.
Мова: білоруська, російська, англійські субтитри.
Вхід вільний.

Всі деталі в події у ФБ: https://www.facebook.com/events/1590445937931906/

Назад
Попередня Наступна
buttons