18.07.2023

Японська газета розповіла про те, як Центр громадянських свобод документує злочини на Київщині

Наприкінці червня представники Центру громадянських свобод відвідали село за 40 км від Києва, щоб задокументувати звірства, здійснені російськими військовими. Про це написала японська загальнонаціональна газета The Yomiuri Shimbun

Надія Герасименко (69 років) важко йшла на контакт. Як вона розповіла, село оточили танками 3 березня минулого року, через сім днів після повномасштабного вторгнення росіян. Російська армія підійшла до будинку і відкрила вогонь з автоматів. Одного сина Надії застрелили під час куріння на вулиці, ще один отримав серйозні поранення. Російський солдат, який увірвався до будинку, пояснив, що причиною рейду була «помста за вбивство свого офіцера».

Координаторка проєктів Центру громадянських свобод Наталія Ящук, коли розповідала про документування у селах, зазначила: «Робота просувається не дуже швидко, але для нас важливо робити кроки один за одним для майбутнього судового переслідування».

Нагадаємо, Центр громадянських свобод документує воєнні злочини у межах ініціативи «Трибунал для Путіна», яка створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. За цей час документаторки зафіксували майже 46 тисяч воєнних злочинів.

Назад
Попередня Наступна
buttons