12.10.2023

«Якщо Росія досягне своєї мети, ми опинимося у світі, який буде небезпечним для всіх без винятку», — Олександра Матвійчук на TEDWomen

Цими днями в Атланті, що в США, відбувається одна з найвідоміших конференцій у світі — TEDWomen. Голова Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук взяла участь у першій сесії «A world view», присвяченій світовим соціальним і політичним питанням.

«Якщо Росія досягне своєї мети, це заохотить авторитарних лідерів в різних частинах світу зробити те саме. Міжнародна система миру та безпеки більше не функціонує. Демократичним урядам доведеться вкладати гроші не в освіту, охорону здоров’я, культуру або розвиток бізнесу, не в розв’язання глобальних проблем, таких як зміна клімату або соціальна нерівність, а в озброєння.

Ми будемо свідками збільшення кількості ядерних держав, з’явлення роботизованих армій і нових видів засобів масового знищення. Якщо Росія досягне своєї мети, і цей сценарій здійсниться, ми опинимося у світі, який буде небезпечним для всіх без винятку», — наголосила Олександра Матвійчук у своїй промові.

TED — це міжнародна конференція, де говорять про по-справжньому важливі речі. Ideas worth spreading (ідеї, гідні поширення) — офіційний слоган конференції, який відображає її суть. Конференція TED досягла величезних розмірів: у мережу викладено понад 2.5 мільйони виступів із сукупною кількістю переглядів близько 4 мільярдів.

TEDxWomen — це окремий формат глобальної конференції TED, який дає можливість жінкам висловлюватись та надихати цим інших. Зокрема це промови про те, як жінки створюють майбутнє, вносячи свій внесок у глобальні зміни.

Назад
Попередня Наступна
buttons