04.08.2022

Якщо Путіна не зупинити в Україні він атакує інші країни,- Олександра Матвійчук

Росія послідовно знищує українську економіку, щоб паралізувати країну та підірвати здатність українського народу до спротиву. Про це голова Центру Громадянських Свобод Олександра Матвійчук заявила на заході Глобальної асамблеї PWYP.

Починаючи захід, Олександра запропонувала розглянути цю проблему на прикладі впливу війни на спроможність місцевих громад.

Постраждала транспортна інфраструктура. Через зруйновані дороги та мости, блокування портів та знищення нафтобаз по всій країні, що призвело до дефіциту пального. Це вбиває малий та середній бізнес, адже товари не можуть вільно пересуватися, а послуги надаватися”,- зазначила правозахисниця.

Росія використовує воєнні злочини як метод ведення війни. Як правозахисники ми фіксуємо цілеспрямовані обстріли цивільних об’єктів, знищення житла та критичної інфраструктури, вбивства, зґвалтування, катування та незаконні арешти цивільних людей.
Не дивно, що понад 6 мільйонів були змушені рятуватися від наслідків війни за кордоном, і близько 8 мільйонів стали вимушеними переселенцями
”, – додала Матвійчук.

Олександра наголосила на тому, що це доволі сумна ситуація з огляду на те, що вся міжнародна система миру та безпеки виявилася просто нездатна зупинити Росію від цілеспрямованого знищення цілої країни та її населення. Поки політики різних країн досі сперечаються чи варто визнавати росію країною-терористом, це все приносить надприбутки російському режиму, додала експертка.

Назад
Попередня Наступна
buttons