09.11.2022

“Вони пишуть, щоб ми не здавалися. Ми не здамося”, – Олександра Матвійчук

Керівниця “Центру Громадянських Свобод” Олександра Матвійчук зустрілася з українською діаспорою в Аргентині. У Південній Америці вона говорила про хоробрість нації разом з іншими учасниками спеціальної конференції, організованої українським культурним товариством «Просвіта» в Аргентині, за підтримки нашого посольства. Олександра переконана: щоб зберегти ідентичність діаспори необхідна щоденна робота активної спільноти. Наприклад, діти народжені далеко від Батьківщини, мають знати українську мову.

Завжди кажу, що перш за все – люди. Тому на вихідні “Просвіта” повна дітьми. Усі курси організовані на волонтерських засадах. Саме діаспора стала джерелом правдивої інформації в країні, де досі працює Раша Тудей”, – написала у своєму фейсбуку правозахисниця.

Під час численних зустрічей очільниця “Центру Громадянських Свобод” не просто розповідала про воєнні злочини росії в Україні. Олександра Матвійчук наводила паралелі з військовим терором, який був в Аргентині.

Вона нагадала: «Аргентинці спромоглися провести розслідування та притягнути винних до відповідальності. Для цього у судді брали молодих людей прямо з університету, бо усі чинні, тим чи іншим чином були пов‘язані з хунтою».


Нагадала правозахисниця і про зустріч Путіна з президентом Аргентини перед початком повномасштабного вторгнення. Останній пропонував диктатору стати дверима Росії в Латинську Америку. А це, за словами Матвійчук показує відсутність урядової підтримки в країні.

До речі, люди, які раніше чули про українську правозахисницю по телебаченню, читали в газетах чи соцмережах, почали писати Матвійчук у твітері зі словами підтримки.

Вони пишуть, щоб ми не здавалися. Ми не здамося”, – Олександра Матвійчук.

Назад
Попередня Наступна
buttons