30.07.2020

Відбулася панельна дискусія “Звільнення заручників Кремля та відповідальність за воєнні злочини”

Представниці групи російсько-українського правозахисного діалогу Олександра Матвійчук (Центр громадянських свобод, Україна) та Світлана Астраханцева (Московська Гельсінська група, Росія) взяли участь у панельній дискусії “Звільнення заручників Кремля та відповідальність за воєнні злочини”.

Спікерки наголосили, що співпраця російських та українських правозахисників та  правозахисниць у питанні звільнення українців, ув’язнених за політичними мотивами в Російській Федерації та окупованому Криму – є критично важливим.  Повний запис розмови доступний за посиланням.

Крім того, у заході взяли участь Лілія Гемеджи – правозахисниця, членкиня громадського руху Крымская солидарность, Лариса Шевандіна – голова Всеукраїнського руху сімей полонених “Повернення додому”, дружина майстра спорту світу з ушу, якого викрали військові у Дебальцево та Володимир Щербаченко – переселенець, голова Східноукраїнського центру громадських ініціатив.

Захід відбувся в рамках онлайн-марафону документального активізму Arts&Rights, який триватиме до 1 серпня. Це зустрічі з людьми, які мають унікальний особистий досвід, у форматі живих історій та панельні дискусії в рамках фокусних тем. Проєкт Arts&Rights збирає разом активістів, правозахисників, журналістів, режисерів, операторів, письменників, щоб створити мережу документальних активістів.

Група сприяння російсько-українському правозахисному діалогу створена в рамках міжнародної платформи “Громадянська солідарність” і підтримується “Російсько-Німецьким обміном”.

Назад
Попередня Наступна
buttons