09.03.2023

Вебінар: Розмова з експертом із цифрової безпеки

Центр Громадянських Свобод за підтримки Ініціативи з верховенства права Американської асоціації юристів (ABA ROLI) здійснює проект «Сприяння Інтернет свободі в Україні», спрямований на підтримку законів та політик, які сприяють Інтернет свободі та свободі вираження поглядів онлайн.

Опис: Розпочати розмову про кібербезпеку буває складно. Адже на це ніколи не вистачає часу. Але краще поговорити про це сьогодні, ніж відповідати на питання про те, що ви повинні були зробити після того, як проблема виникне в майбутньому. Будь ласка, приєднуйтесь до нас у розмові із засновником і директором eQualitie, організації, яка займається просуванням і захистом прав людини в Інтернеті. eQualitie створює децентралізовані інтернет-сервіси для підтримки більш рівноправної та справедливої мережі. Ця лекція буде адаптована до реалій сучасної ситуації в Україні.

На вебінарі ми дізнаємось про:

– Цифрова химера: три типи цензури в Інтернеті (DDoS-атаки; цензура веб-сайтів; відключення Інтернету).

– Розвиток децентралізованих мереж як інструменту для досягнення суверенітету; необмежений зв’язок і підтримання зв’язку з окупованими територіями.

Спікер: Дмитро Вітальєв

Дмитро є засновником та директором eQualitie з двадцятирічним досвідом розробки рішень щодо цифрової безпеки та конфіденційності для захисту та просування прав людини в Інтернеті. Дмитро консультує з питань цифрової безпеки у понад 40 країнах світу, а також працює в Україні з 2008 року, зокрема допомагаючи запустити школу цифрової безпеки в Києві (DSS380). У eQualitie Дмитро керує організаційною стратегією та наглядом за проектами, зосередженими на розвитку потенціалу, машинному навчанні, веб-безпеці та проектах з обходу цензури.

У рамках спільного проекту Центру громадянських свобод та ABA ROLI “Сприяння свободі Інтернету в Україні” Київська школа прав людини та демократії запускає програму “Клуб свободи Інтернету”.

Це серія веб-семінарів на теми свободи інтернету, свобода слова в Інтернеті, медіаграмотності, розвитку критичного мислення, законодавства про ЗМІ та права інтелектуальної власності, що проводяться через Інтернет-платформу, спеціально розроблену для вивчення свободи Інтернету та участі в громадських кампаніях на її підтримку.

Запис вебінару англійською мовою.

✅Реєстрація на майбутні події: https://forms.gle/KSV9fS5e8St2yvnb8

Подія відбулася у рамках спільного проекту Центру громадянських свобод та ABA ROLI “Сприяння свободі Інтернету в Україні”.

Ініціатива з верховенства права Американської асоціації юристів (ABA ROLI) працює в різних країнах світу над питаннями сприяння справедливості, верховенству закону та вільного доступу до правосуддя, розширенню економічних можливостей громадян та людській гідності через верховенство права. Це міжнародна некомерційна правозахисна організація яка активна в Україні з 1996 року.

Довідкова інформація:

Дізнайтеся більше про роботу ABA ROLI в Україні на веб-сайті Програми свободи Інтернету та на сторінці Facebook.

Назад
Попередня Наступна
buttons