28.04.2021

В Сенаті США зареєстрований законопроєкт, щодо санкцій за порушення релігійних прав в Криму та на Донбасі

Наш Центр візьме участь у міжнародному міністіріалі зі свободи релігії. Законопроєкт, щодо санкцій за порушення релігійних прав на території Криму та на Донбасі, зареєстрований в Сенаті США!

Близько двох років тому Центр Громадянських Свобод разом спільно з Інститутом релігійної свободи створили унікальний для України майданчик – круглий стіл з питань релігійних свобод. У ньому взяли участь десятки представників різноманітних концесій, церков, правозахисних та громадських організацій. 

“Так, у правозахисників та церкви по цілому ряду питань різні позиції. Але тільки у тоталітарному суспільстві є одна правильна. У демократичному – треба вчитися сідати та розмовляти про речі, які не сходяться. Вірю, що рано чи пізно ми це зможемо” – коментує роботу круглого столу голова ЦГС, правозахисниця Олександра Матвійчук.  

І ось, через деякий час ми вже можемо похвалитись результатами роботи. Група сенаторів із обох партій ініціювала Ukraine Religious Freedom Support Act (S.1310) у Сенаті США. Законопроєкт зобов’язує Президента США вчиняти співмірні дії у відповідь на порушення свободи релігії у Криму та на Донбасі.

Скоро в США відбудеться міністіріал по свободі релігії, на Який запрошені політики із усього світу та представник українського круглого столу з релігійної свободи, і ми вже до нього готуємося.

Водночас, в Україні наступне засідання круглого столу відбудеться у червні, і ми вперше плануємо запросити на нього представників органів державної влади.

Дякуємо всім учасникам цієї важливої ​​роботи та сподіваємося, що це лише початок!

Назад
Попередня Наступна
buttons