20.07.2014

УПОВНОВАЖЕНИЙ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ З ПРАВ ЛЮДИНИ: ЕКСПЕРТНА ОЦІНКА ДІЯЛЬНОСТІ ЗА 2013 РІК

У 2012 році політики стверджували, що посада Уповноваженого з прав людини в Україні – це радше данина моді, аніж ефективний механізм боротьби за права людини. Вони прогнозували, що із обранням нового Омбудсмана ситуація не зміниться.

Чи справдилися їх прогнози і чи дійсно Офіс Уповноваженого є «паркетною» інституцією? Що вдалося змінити новій команді? З яких питань звичайні громадяни звертаються до Омбудсмана та чому вони це роблять рідше, ніж раніше? На ці та інші запитання дадуть відповідь незалежні експерти та члени групи зовнішнього моніторингу діяльності Уповноваженого (Експертна група з питань моніторингу діяльності Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, яка діє у складі постійно діючої Консультативної ради при людини українському Омбудсмані).

Запрошуємо на презентацію доповіді «Ефективність діяльності Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. 2013 рік» та відверте обговорення її результатів.

Захід відбудеться 23 липня з 11.00 до 13.00 у креативному просторі «Часопис», зал «Бібліотека» за адресою: Київ, вул. Льва Толстого, 3.

Відправна точка розмови: презентація доповіді, підготовленої за результатами моніторингу діяльності Секретаріату Уповноваженого з прав людини моніторинговою групою, до складу якої входять представники правозахисних організацій, а саме – Харківської правозахисної групи, Центру Громадянських Свобод, Території Успіху, Центру правових та політичних досліджень “СІМ”, Ради адвокатів України та експертом Центру інформації про права людини . Окремо будуть представлені результати опитування громадських організацій щодо пріоритетів діяльності Уповноваженого у 2014 році та опитування органів державної влади щодо ефективності взаємодії Секретаріату із різними гілками влади.

До участі в круглому столі запрошуються представники громадських організацій, співробітники Секретаріату Уповноваженого, журналісти. Бажаючим зареєструватися на захід необхідно відправити на електронну пошту old.ccl.org.ua@gmail.com листа із темою “Презентація”: зазначити своє прізвище та ім’я, назву НУО/ЗМІ, яку представляє, мобільний телефон, суму транспортних витрат для учасників з інших міст (економним видом транспорту).

Контакти: Марія Іваник, Центр Громадянських Свобод, моб.тел. 0507058672.

Захід проводиться Центром Громадянських Свобод в рамках проекту «Демократизація, права людини і розвиток громадянського суспільства», який виконується Програмою розвитку ООН в Україні та фінансується Міністерством закордонних справ Данії протягом 2013-2016рр.

Назад
Попередня Наступна
buttons