19.04.2023

Уповноважений уряду Німеччини з питань координації міжнародної підтримки відбудови України зустрівся в Києві з представниками громадянського суспільства

Пан Йохен Фласбарт, Державний секретар у Федеральному міністерстві економічного співробітництва та Уповноважений уряду Німеччини з питань координації міжнародної підтримки відбудови України відвідав Київ. У межах візиту пан Фласбарт зустрівся із представниками громадянського суспільства, щоб обговорити подальші кроки щодо двосторонньої співпраці та відновлення України, співпраці на рівні громад, громадського контролю в питаннях запобіганню корупції та прозорості у процесі відбудови.

Роман Неколяк, координатор міжнародної взаємодії Центру громадянських свобод згадав про екологічну шкоду, завдану громадам, які постраждали від військових дій, замінування сільськогосподарських угідь та забруднення води та ґрунту. Також він наголосив, що як частина ЄС Україна має потенціал стати важливим гравцем у просуванні зеленої Європи та кліматичної справедливості в умовах глобального потепління. Також України відіграє важливу роль у забезпеченні продовольчої безпеки у країнах Африки.

Нагадаємо, нещодавно Німеччина припинила використання атомних електростанцій, водночас Україна відновила експорт електроенергії до Європи, зокрема Словаччини. Обговорили тако те, що захист інфраструктури та неба над України є вкрай важливим для ЄС і те, що Україна зіштовхується з дефіцитом робочого населення, оскільки за кордоном перебуває близько 8 мільйонів людей.

Назад
Попередня Наступна
buttons