20.06.2023

Укриття повинні бути доступними для маломобільних груп населення, – координаторка ОЗОНу під час зустрічі уповноваженою Президента України з питань безбарʼєрності

Координаторка Групи громадського моніторингу ОЗОН Іванна Мальчевська зустрілася із радницею уповноваженою Президента України з питань безбарʼєрності Тетяною Ломакіною.

Під час зустрічі говорили, зокрема, про важливість створення безперешкодного середовища для всіх груп населення в укриттях. А саме про ремонт та перебудову бомбосховищ з урахуванням потреб маломобільних груп громадян.

«Безбарʼєрність – той фактор, який ніяк не викинути, коли ми говоримо про укриття і їх доступність. Мало просто відкрити двері — треба, щоб крізь ті двері можна було пройти й спуститися вниз», – акцентувала Іванна Мальчевська.

Нагадаємо, що від початку повномасштабного вторгнення Група громадського спостереження ОЗОН розпочала Національну кампанію з моніторингу укриттів. Впродовж року команда провела низку інспекцій та надала рекомендації для покращення стану бомбосховищ представникам влади.

Навчитися перевіряти укриття та долучитися до моніторів можливо за посиланням.

Назад
Попередня Наступна
buttons