08.09.2023

Координатор Центру громадянських свобод Святослав Рубан презентував у Казахстані книгу, куди увійшли задокументовані ініціативою «Трибунал для Путіна» воєнні злочини

В Алмати в межах конференції «Поворотні моменти в Євразії» правозахисник, інформаційний координатор Центру та аналітик-документатор воєнних злочинів Святослав Рубан презентував книгу про війну в Україні. У неї увійшли описи воєнних злочинів, які задокументувала ініціатива «Трибунал для Путіна».

Книга, яку показав учасникам конференції Святослав, поки існує в одному екземплярі — це подання до Міжнародного кримінального суду про злочини Росії під час війни в Україні. Рубан наголошує: «Ми задокументували понад 49 тисяч воєнних злочинів, скоєних на території України. 80% цих злочинів пов’язані з обстрілами, нападами на цивільні споруди: школи, лікарні, об’єкти критичної інфраструктури. На сьогодні з тимчасово окупованих територій до російських в’язниць переміщено, за нашими оцінками, близько 4 000 цивільних осіб, їхнє перебування там супроводжується тортурами та жорстоким поводженням».

Під час конференції Святослав подякував представникам країн центральноазіатського регіону за ту солідарність, що вони виявляють щодо України: «Усі країни Центральної Азії виступили за територіальну цілісність України, вони не визнають тимчасово окупованих територій. І якщо у 2014 році від запитань про анексію територій тактовно намагалися відкараскатися, то зараз заявляють, що це безпосередньо війна».

Назад
Попередня Наступна
buttons