29.05.2023

Україна може зробити НАТО сильнішим, і початок приєднання до Альянсу буде початком забезпечення безпеки і миру в Європі, – Олександра Матвійчук під час Kyiv Security Forum

З 25 по 26 травня відбувся 15-й щорічний Київський безпековий форум «За Нашу і Вашу Свободу/Fighting for NATO» за участі відомих міжнародних діячів. Однією зі спікерок події була очільниця Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук.

Під час виступу правозахисниця наголосила, що допоки Україна буде вразливою, вся система європейської безпеки буде залишатися такою ж вразливою. «Замість членства в НАТО деякі політики кажуть нам про надання певних запевнень щодо безпеки, але це не може дорівнювати п’ятій статті Статуту НАТО», – зауважила Олександра Матвійчук.

Також очільниця Центру громадянських свобод підкреслила, що Росія роками відчувала безкарність, вчиняючи злочини у Чечні, в Лівії, в Сирії, Малі, Грузії та інших країнах. І цьому треба покласти край. Не лише заради українців, а й заради інших держав, які можуть стати наступними жертвами.

Назад
Попередня Наступна
buttons