16.06.2024

У СІЗО Ростова взяли в заручники співробітників. Експерт прогнозує розправи над всіма в’язнями, серед яких — українці

У російському Ростові-на-Дону обвинувачені взяли в заручники співробітників СІЗО. Про це пише Радіо Свобода з посиланням на російську агенцію ТАСС, яка своєю чергою посилається на заяву місцевого управління Федеральної служби виконання покарань (ФСВП).

Телеграм-канал Mash розповідає, що шестеро в’язнів, які взяли в заручники начальника оперативного управління та молодшого чергового установи, проходять за «терористичними» статтями — за участь у забороненому в Росії ІДІЛ. Також канал повідомляє, до слідчого ізолятора з’їжджаються машини швидкої допомоги та Росгвардії. На місце події приїхав начальник управління ФСВП. Територія навколо СІЗО №1 оточена.

«Зараз в СІЗО №1 Ростова-на-Дону, де утримують багато українців, планують масово залякувати людей. Спецназ ФСВП та Росгвардія, як завжди в таких випадках, будуть безжально бити всіх ув’язнених. Ми хочемо попередити керівництво цих російських установ про те, що це буде з їх боку черговим злочином, за яким неминуче прийде покарання», — каже Михайло Савва, член експертної ради Центру громадянських свобод.

Фото: Associated Press

Назад
Попередня Наступна
buttons