17.01.2024

У Мілані відрилася виставка малюнків українських дітей про мир. Подію підтримав Центр громадянських свобод

У Мілані з 11 по 29 січня працює в Palazzo Lombardia працює масштабна виставка малюнків українських дітей від 5 до 17 років на тему миру «Colors To Draw Peace». Відвідати її можуть всі охочі – вхід вільний. Виставка стала можливою завдяки Центру громадянських свобод та Італійської федерації прав людини.

Кожен може завітати до Ломбардського палацу та подивитися, як українські діти бачать вільний та безпечний світ, у якому прагнуть жити. Така можливість з’явилася завдяки співпраці Херсонської художньої школи з асоціаціями «VitaUkr», «Forum Donne Italia», «Amtares» та участі італійсько-українського жіночого форуму. 

На відкритті виставки виступили поважні в Італії, Україні та у всьому світі люди: президент регіону Ломбардія Аттіліо Фонтана, радниця з питань гуманітарної політики Херсонської області Віолетта Царкова, директорка Херсонської художньої школи та авторка проєкту Юлія Сліпич та інші. Вони наголосили на важливості підтримувати Україну в її боротьбі та допомагати дітям, які постраждали від війни. В режимі онлайн завітала на захід і виконавча директорка організації Центру громадянських свобод Олександра Романцова, а також доєдналися молоді-художники, які стали авторами малюнків.

«Це діти, які попри війну продовжують навчатися в художніх школах Херсону, Маріуполя, Кривого рогу, але географічно ці установи не в Україні, а перейшли в онлайн. Щоб продовжувати навчання маленьких українців, які розкидані по всьому світу. Вони малюють нашу країну, перемогу, світ після неї та своє мирне життя. Крім дитячих малюнків, на виставці роботи молодих українських жінок, багато з яких пережили обстріли або знаходилися під окупацією. 

До того ж на виставці були італійські дитячі художні школи та місцеві організації, які через художню форму запрошують сучасне суспільство до підтримки України та розуміння, що тут відбувається. Тому що мистецтво в Італії має гучнішу можливість говорити про щось важливе. Центр громадянських свобод є постійним партнером цієї серії виставок.

Такі способи непрямого долучення допомагають налагодити розуміння важливих для нас країн. Такою є Італія, яка одна з найбільших ланок у процесі пошуку російських грошей, які могли б бути використані для допомоги Україні», – розповідає Олександра Романцова

Адреса: Spazio IsolaSet di Palazzo Lombardia, Piazza Città di Lombardia, 1.

Графік роботи: з 10:00 до 18:00 по буднях, з 12:00 до 19:00 у суботу. 

Назад
Попередня Наступна
buttons