01.12.2020

Церемонія нагородження волонтерської премії «Євромайдан СОС» відбулася в Києві

У понеділок, 30 листопада, відбулася церемонія нагородження лауреатів волонтерської премії «Євромайдан SOS». Цьогорічна подія пройшла в режимі онлайн з дотриманням карантинних заходів. Проте, попри епідемію, нагороди все ж дісталися своїх переможців.

Церемонія волонтерської премії «Євромайдан SOS»  пройшла частково у режиму онлайн: номінанти підключалися до вітального слова через інтернет.

Щороку, серед десятків номінантів, почесне журі обирає історії, які вражають. Цього разу до складу журі входили: правозахисниця, письменниця, теле та радіоведуча Лариса Денисенко, клінічний психолог і психіатр, поет, перекладач Борис Херсонський, очільниця Жіночого ветеранського руху Андріана Сусак, громадянський журналіст та колишній заручник Кремля Наріман Мемедемінов, драматургиня, режисерка та сценаристка Наталія Ворожбит.

Також номінантів привітали кримськотатарський актор та режисер Ахтем Сеітаблаєв, український шоумен та телеведучий Олександр Педан, журналістка та громадська діячка Яніна Соколова та керівниця «Центру громадянських свобод» Олександра Матвійчук.

No description available.

«Сім років тому, 30 листопада, для мільйонів українців почався новий відлік часу. На рівні країни ми отримали потужний поштовх, який увійшов в історію під назвою Революція Гідності. У 2014 році ми вирішили започаткувати волонтерську премію для того, щоб відзначати людей, які працюють в самоорганізованих волонтерських ініціативах, які роблять цю роботу індивідуально, які закривають державницькі функції в різних сферах. Вони допомагають дітям-сиротам, опікуються екологією, підтримують поранених і рухають цю країну вперед. Драматичні часи дозволяють нам розкрити свої найкращі риси, дають можливість стати кращою версією самих себе. Обіймає гордість, коли усвідомлюєш, що тобі випала можливість жити з такими людьми в один історичний проміжок часу», – сказала Олександра Матвійчук.

Лауреатами волонтерської премії у 2020 році стали: засновниця Благодійного фонду «Відродження Захисників України» Ірина Ващук-Діспіріо, керівник волонтерської групи Angels Юрій Вдовцов, координаторка Української асоціації батьків передчасно народжених дітей «Ранні пташки» Юлія Александрова, тренер Сергій Брушніцький, глава БФ “Корпорація монстрів” Катерина Ножевнікова.

No description available.

«У нас країна волонтерів. Без них було б просто неможливо складно. Без волонтерів – ніяк, бо інколи держава дуже квола у своїй допомозі. Хочу відзначити нагородою дівчину, яка є монстром волонтерства в Одесі. Якщо сьогодні нічого не робити, то завтра нічого не зміниться. Ми можемо сумніватися в діях влади, але ми точно не можемо сидіти й нічого не робити», – Яніна Соколова.

Відмітимо, що ініціатива «Євромайдан SOS» була заснована 30 листопада 2014 року, в відповідь на насильницький розгін мирної акції студентів на Майдані Незалежності. Наступні місяці ініціатива займалася юридичною допомогою постраждалим від дій поліції, фіксацією порушення прав людини, а також акціями за звільнення політв’язнів затриманих за участь у Євромайдані.

No description available.

У 2014 році, в першу річницю, ініціатива заснувала Волонтерську премію, церемонія нагородження якої відбувається щороку у Києві 30 листопада.

Назад
Попередня Наступна
buttons