13.05.2024

«Система прав людини дає нам можливість протистояти агресії». Олександра Романцова провела тренінг з прав людини в Житомирі

11 травня виконавча директорка Центру громадянських свобод Олександра Романцова провела безоплатний вступний курс з прав людини в Житомирі — в межах Київської школи прав людини та демократії. Учасниці дізналися про міжнародну адвокацію та просування прав людини як в Україні, так і у світі. 

Ініціатором події стала громадська організація «Скриня корисних справ». Голова проєкту Оксана Давиденко зазначила, що це робота в тому числі й з підвищення рівня правової обізнаності та гендерної культури населення: «”Центр громадянських свобод” — організація, що працює у цій тематиці багато років і має шалений досвід. Тому ми й запросили їх поділитись експертністю з активними жінками Житомирщини. Сьогодні з нами були депутатки, представниці органів місцевого самоврядування, поліції, адвокатки, активні представниці студентської спільноти, жінки з числа переселенців. І отримані знання вони зможуть використати для адвокації прав людини, прав жінок, відстоюванні гендерної рівності, що сьогодні є для нас актуально».

«Система прав людини дає нам можливість протистояти агресії. Саме тому, що 30 років у нас з вами була свобода слова, свобода асоціацій, право, можливість і практика об’єднуватися. Саме тому ми такі незламні стосовно Росії, де вже 20 років права людини обмежувалися, обрізались і заборонялися. І нам важливо це зберегти, тому що для щасливого життя в демократичному суспільстві права людини це той запобіжник, що дає цінність кожної людини в суспільстві, дає право, можливість, відповідальність за те, щоб бути активними громадянином і громадянкою.

І далі потрібно домовлятися про успішну економіку, про комфортне право. І все це можливо, якщо тобі гарантовані фундаментальні права людини: свобода слово, свобода виражатися, свобода домовлятися. Тому так важливо розуміти, що права людини це не просто ідеологія, чи мораль, чи ввічливість між людьми. Це механізм існувати всім разом в демократичній Україні з повагою до кожного члена суспільства», — розповіла Олександра.

Назад
Попередня Наступна
buttons