20.06.2016

Судовий репортаж: Робота журналіста на політичних процесах у справах українців у Росії

21 червня о 19.00 у Кримському домі (вул. Суворова, 9) відбудеться розмова з журналістом російського бюро Радіо Свобода Антоном Наумлюком про висвітлювані ним справи Сенцова—Кольченка, Савченко, Литвинова та Карпюка—Клиха.

Продовженням воєнних дій на Донбасі і окупації Криму стала ціла низка політичних судових процесів над українцями в Росії. Деякі з них висвітлювалися в ЗМІ дуже широко, решта не користуються такою популярністю. Але всі вони використовуються в самій Росії в пропагандистських цілях. Фактично, російські ЗМІ, підконтрольні Кремлю (передусім, центральні телеканали) працюють в тісній взаємодії зі слідством.

У таких умовах робота незалежних ЗМІ та окремих кореспондентів у судовій залі дозволяє не тільки інформувати читачів і глядачів, а й протидіяти пропаганді. Але при цьому вимагає специфічного досвіду, починаючи від юридичних знань, і завершуючи вирішенням етичних питань.

Про це ми і поговоримо з Антоном Наумлюком, який висвітлював суди над Олегом Сенцовим, Олександром Кольченком, Надією Савченко, Сергієм Литвиновим, а також Миколою Карпюком і Станіславом Клихом.

На заході йтиметься про наступне.

– Організація судового процесу: етапи процесу, хід засідань, подання клопотання щодо акредитації, фото-відео-зйомки і т.п.
– Робота з документами матеріалів справи, взаємодія зі сторонами процесу, колегами.
– Безпека журналіста при висвітленні судових політичних процесів.
– Етичний конфлікт при висвітленні політичних процесів.
– Висвітлення та сприйняття політичних процесів над українцями в Росії.

Організатори події: Євромайдан SOS у рамках кампанії Let My People Go Ukraine спільно з Кримським Домом за підтримки ГО Детектор медіа.

Для участі в заході бажано зареєструватися http://bit.ly/25NvRbz. Реєстрація не є обов’язковою, але бажана для врахування організаторами кількості присутніх.

Контактна особа: Поліна Бродік, 0661741513, Polina.brodik@gmail.com.

Розмова відбудеться в рамках фотовиставки «Суд абсурду»http://goo.gl/K94rGA, на якій представлені фотороботи Антона Наумлюка, зроблені під час процесів над Олегом Сенцовим, Олександром Кольченком, Надією Савченко, Сергієм Литвіновим, а також Миколою Карпюком і Станіславом Клихом.

Назад
Попередня Наступна
buttons